top of page

İÇ MEKAN TASARIMI NEDİR VE İÇERİĞİ NELERDİR?

İç mekân tasarımcılığı günümüzde kariyer olarak tercih edilen başlıca seçimler içerisindedir. Hemen hemen hayatın her alanında örnekleri bulunan iç mekân tasarımları ve projeler insanları cezbedecek ve ilgi çekecek şekilde tasarlanabiliyor. Dünya üzerinde belli yaş aralığındaki insanlar bu alanı tercih eder. Peki, iç mekan tasarımcılığı hakkında biraz daha derine indiğimizde merak uyandıran iç mekan tasarımı hakkında bilmemiz gerekenler nelerdir?


İç Mekan Tasarımı Hakkında Bilmemiz Gerekenler

İç mekan tasarımı konusunda en başarılı firmalardan biri olarak All Render yer alır. Tüm Türkiye'ye hizmet veren firma, 3 boyutlu tasarımlar üreten ve mimari görselleştirme adına ülkemize öncülük eden, 3d çizim ve mimari görselleştirme konusunda kendini kanıtlamıştır.


İÇ MEKAN TASARIMI ve RENDER

3D Tasarım Nedir

3d tasarım matematiksel olarak canlı ve cansız nesneleri modelleme ve onları mekana uyarlamaktır. Öncelikle şunu eklemeliyim ki 3 boyutlu tasarımlar sadece iç mekan tasarımında değil çocuklar için önemi ve faydası ile de dünyada çoğu firmanın ilgi odağı olmuştur. 3D mimari görselleştirme ile uyarlanan görselleştirmeler hayatımızın her yerinde örnek olarak gösterilebilecek şekilde iç içe geçtiğimiz ve bugün en basit mimari yapılarda bile iç tasarım görülmesi, ona doğru olan yönelme isteğimizi daha fazla güçlendiriyor.


Mimarlık Firmalarının Önemi

3D mimari görselleştirme yönünde uzman olan All Render hizmet verdiği tüm yerlerde gittiğimiz her mimari yapıda gözlerimizi alacak güzel tasarımlar hem ticari alanda hem kurumsal yapılarda dikkat çekip bizi ve daha fazla durmak isteyeceğimiz mimari yapıların içine çekiyor. Sürüdürülebilir, yenilikçi ve uygulanabilir tasarım fikirlerini fotorealistik iç mekan render ve mimari görselleştirme hizmetiyle buluşturuyor.


İç Mekan Tasarımına Bakış Açısı Nedir?

İç mekan tasarımı ülkemizde üniversite ve vakıflarca öğrencilerin gitmek ve öğrenmek isteyeceği sanatlarda yoğun ilgi görüyor. 3d mimari çizim ve 3d mimari görselleştirme çalışmalarının gençlerimizin hevesle yapacağı meslekler arasında yer alıyor olmasının sebebi bir mimari tasarım sürecinin tasarım kararların alındığı en önemli aşaması niteliğinde olmasıdır. All Render’In verdiği imkanlar ve 3d mimari çizim ve 3d mimari görselleştirme projelerinden sonraki gurur ve göz alıcı tasarımlar bireylerin tatması gereken zevkler arasında.


İÇ MEKAN TASARIMI ve RENDER

Hayatımıza Neler Katar Ve Neler Gerektirir?

İç mekan tasarımları ile yaşadığımız yerleri renklendiren ve estetik şekilleri hem içimizi ısıtan hem de yaşantımızı daha yaşanabilir hale getiren iç mekan tasarımları daha da fazla ilgi görmeli. Müşteri ilişkileri, ürün bilgisi, uluslararası ticaret, iş organizasyonu, tasarım, lojistik, danışmanlık, pazarlama ve bilgi/iletişim sistemleri konusunda kişilerin sahip olması gereken mesleki yeterlilikler artmakta ve bu yeterlilikler ürün ağırlıklı sistemlerden hizmet ağırlıklı sistemlere doğru bir kayma eğilimi göstermektedir.


Bizi Başka Neler Bekliyor?

Türkiye'de Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanındaki işletmelerin çoğu atölye tipi küçük ölçekli işletmelerdir. Son yıllarda, geleneksel yöntemlerle üretim yapan bu atölyelerin yerini tam donanımlı fabrikalar almaya başlamıştır. Bu firmalar arasında yer alan All Render bize daha geniş imkânlar sunmakta. 3d mimari çizim ve 3d mimari görselleştirmeden başka neler yer alıyor? Mobilya, aksesuarlar, mimari yapılar günümüzde her yerde gördüğümüz ve kullandığımız görsel ve güzellikler arasında en başta yer alıyor. Mobilya markaları bugün iç mekan tasarımı ve onun yan dalları ile bütünleşmiş ve adeta beraber çalışan yabancı ortaklara dönüşmüşlerdir.


Amacı ve Gerekenler Nelerdir?

Bununla birlikte 3 boyutlu mimari çizim ve 3d mimari görselleştirme ile daha yaşanabilir bir ortam All Render gibi firmalar sayesinde sağlanabiliyor. Binaların iç düzenlenmesi için sanat ve teknoloji kullanarak teknik çizim yapabilen kişileri yetiştirmek için oluşturulan bir hayatımızın parçası olmuş durumda. Mekana uygun türde ve miktarda yapı malzemesini seçerek kullanılacak malzemeleri en uygun şekilde değerlendirirler.


İç mekan tasarımı ve iç mekan görselleştirme yapmak isteyenler yaratıcı ve sanata ilgi duyan, duyu organlarını en güzel biçimde kullanabilen çizebilme yeteneğine sahip sorumluluk alabilen kişiler olmalıdırlar.


199 görüntüleme
bottom of page