top of page

3D Görselleştirme İçin Render Fiyatları Nasıl Belirlenir?

3D çizim ve render fiyatları da sık sorulan diğer sorulardan biri. 3D çizim ve tasarım çalışmalarının fiyatları için genel ve kesin cevaplar vermek pek mümkün değil. Her projenin birbirinden farklı olması ve bizim bu projelerin kendine özgü ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak her projeyi ayrı ayrı ele almamız ve farklı 3 boyutlu görselleştirme çözümleri sunuyor olmamız 3D görselleştirme fiyatları hakkında kesin bir cevap vermemizi güçlendiriyor.


Bu noktada 3 boyutlu görselleştirme hizmeti verirken doğru ve birbiriyle dengeli bir fiyat politikası sürdürebilmek için her projeyi detaylı bir şekilde inceleyerek projenin 3 boyutlu görselleştirme süreciyle ilgili ayrıntı ve detay seviyesinin ön analizini yaparak fiyat değerlendirmesi yapıyoruz. Öyle ki 3 boyutlu tasarım ve görselleştirme hizmeti almak istediğiniz projeniz; ister bir cephe tasarımı olsun, ister iç mekân tasarımı olsun, isterse bir ürüne ait 3 boyutlu görselleştirme hizmeti olsun, mutlaka her projenin tasarım ve modelleme süreci birbirinden farklı olduğundan, her proje için harcanan vakit ciddi farklılıklar gösterebilmektedir. Bu nedenle 3D proje render fiyatları belirlerken verilecek olan 3D proje hizmetinin detaylarını, yani işin karmaşıklık seviyesini dikkate almamız gereklidir.


Örneğin uygulamak amacıyla tasarlanacak özel bir konsepte sahip olacak iç mekân tasarımı işi için harcayacağımız emek ile satış kataloğunda örnek bir daire olarak yer alacak belirli bir konsepte sahip olan tasarım işi için harcayacağımız emek ve vakit farklılık gösterecektir. İç mimarlık hizmeti kapsamında uygulamaya yönelik olarak çalışılan 3 boyutlu tasarım çalışmaları, lansmana yönelik olarak hazırlanan 3D görselleştirme çalışmalarına kıyasla oldukça vakit alacaktır. O nedenle sizlere 3 boyutlu tasarım hizmeti için genel fiyat politikamızla orantılı ve doğru bir fiyat teklifi hazırlamak adına projenizin tüm detaylarını ve beklentilerinizi etkili bir sorgulama yoluna gider, çalışma sürecine dair harcayacağımızı ön gördüğümüz vakti belirleriz. Bu sayede 3D projeniz için doğru ve aynı zamanda dengeli bir fiyat teklifi hazırladığımız gibi, iş teslim süresini de doğru belirleyerek programlı bir çalışma süreci yürütmenize olanak tanırız. Bu yaklaşımla ele alındığında render fiyatları için sabit bir fiyatın olmadığını, her projenin kendine özgü detayları çerçevesinde bir fiyatlandırılmasının yapıldığını söylenebilir.


(2024 yılı güncel render fiyatlandırmasına buradan ulaşabilirsiniz.)


RENDER FİYATLARI

3 boyutlu tasarım hizmeti fiyatlarının emek ve vakit ile ilişkili olduğunu anlattık. Peki, 3 boyutlu çizim ve tasarım hizmetini biz ve bizim gibi profesyonel olarak yapan firmaların kendine özgü render maliyetleri nelerdir?


Bu noktada; 3D çizim ve tasarım hizmeti işinde en önemli maliyeti, bu iş için olmazsa olmaz üst seviye bilgisayar donanımlarının oluşturduğunu söyleyebiliriz. 3 boyutlu çizim çalışmaları için üst seviye bir performans sahip bilgisayar sistemi kurmanın yanı sıra zaman içinde gelişen yazılımlara uyum sağlamak adına ekran kartı ve ram gibi bazı bilgisayar donanımlarını yenilemenin de gerekli olduğunu söylemek gerekir. Pandemi koşullarında dünyadaki üretimin aksaması ve son zamanlarda kripto para madenciliğinin popüler olup artmasıyla, ekran kartları satışlarında bir patlama yaşandı ve render için gerekli olan bu ekran kartlarına ulaşmak güçleşti. Satışta olan kartlar ise afaki ücretlere satıldığı için grafik tasarım ve 3D görselleştirme firmalarının maliyetleri de artmakta. Bu durum da 3D çizim maliyetlerini etkileyen unsurlardan biri oldu.


Bunun yanı sıra 3 boyutlu çizim için diğer önemli bir maliyet kalemiyse yazılımlardır. Bazıları yıllık olarak kiralanan bu ürünler; Lumion, Autocad, Sketchup, 3D Max, Photoshop, Vray gibi yazılımlardır ve 3 boyutlu proje tasarımı süreçlerinin hepsinde bu yazılımların neredeyse tümünden faydalanılır. Kullandığımız bu yazılım ürünlerinin tümüne yakınının ücretli olup döviz ile temin edilmesi de 3D render ve çizim fiyatlarını etkileyen bir diğer önemli faktör olmuş durumda.

bottom of page